dinsdag 14 april 2015

P2: Whoopies maken: het recept!

Deze namiddag maken we 'whoopies'! 

Werkwijze:

Ingrediënten voor twaalf whoopie pies:
  • 60 gram boter
  • 105 gram bruine suiker
  • ½ geklutst ei
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 120 ml melk

Aan de slag!
1. Laat een volwassene de oven voorverwarmen op 180°.
2. Weeg de ingrediënten nauwkeurig af.
3. Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel.
4. Voeg het ei toe en klop tot een homogeen mengsel.
5. Zeef de bloem met het cacaopoeder en de bakpoeder.
6. Voeg een deel van het bloemmengsel toe en klop heel kort tot het opgenomen is.
7. Doe er dan een deel van de melk bij en klop tot een glad deeg.
8. Ga afwisselend op die manier verder tot alle bloem en melk op zijn en je een glad deeg bekomt.
9. Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg
ruimte (minimum 2 centimeter), want de toefjes vloeien uit tijdens het bakken.
10. Bak de whoopies 13 minuten. Ze moeten terugveren als je er op duwt.
11. Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat neemt.

De vulling

Ingrediënten voor de vulling van twaalf whoopie pies
  • 60 gram boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 20 gram chocoladesaus

Aan de slag!
1. Klop de boter los tot ze wit is.
2. Voeg er langzaamaan de poedersuiker aan toe.
3. Klop tot een glad geheel.
4. Voeg er langzaamaan de chocolade aan toe en meng tot dat de chocolade egaal verdeeld is.
5. Laat elk kind met een koffielepel een aantal whoopies besmeren (aan de platte kant van de
inmiddels gedroogde koekjes)




Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten